Flashplayer szükséges

Luxorium

A legújabb Louis Vuitton táskák

Chilembu Krisztina - 2011. március 14.


Louis Vuitton kreatív igazgatója, Marc Jacobs a glamour és a csillogás jegyében tervezte meg a luxusmárka 2011-es tavaszi-nyári táskakollekcióját. A részletgazdag, már-már művészi kreációk 2011 márciusában és áprilisában kerülnek az üzletekbe. A táskák a ready to wear kollekciókkal együtt a 20. száza elejéről és a hetvenes évekből merítenek ihletet. Visszatértek az élénk színek, a virágminták, a Chinoiserie stílus. A táskák kis méretűek, a jelen pillanat szabadságát hirdetik, egy részük kézben hordható, más kreációkhoz hosszú vállpánt tartozik.

Louis Vuitton, táska, luxus, Marc Jacobs, 2011, monogram
A Cuir Art Déco táskák (fent) a 20. század elejének divatos stílusirányzatát elevenítik fel. A kétszínű, borjúbőr modellek barna és rózsa, illetve szilva és fukszia színekben kaphatók.

Louis Vuitton, táska, luxus, Marc Jacobs, 2011, monogram
Az Avant-Garde Pochette (fent) az eklektikus dizájn határaival játszik. A szarvasbőrből és borjúból készült táskát egy arany színű, Louis Vuitton csat díszíti Swarovski kristállyal.

Louis Vuitton, táska, luxus, Marc Jacobs, 2011
A Monogram Savage család Tiger fantázianvet viselő darabja a hagyományos kapszula alakhoz nyúl vissza. Ami igazán különlegessé teszi, az az egyedi hímzés.

Louis Vuitton, táska, luxus, Marc Jacobs, 2011, monogram
A Monogram Empire Bags család áll a legközelebb a luxusmárka klasszikus stílusához. A monogramos Levant és Ponant nevű táskához gyapjút, szarvasbőrt és pitonbőrt is felhasználtak.

Louis Vuitton, táska, luxus, Marc Jacobs, 2011, monogram
A Galuchat Maestria modell élénk színeivel hívja fel magára a figyelmet, az Art Nouveu elnevezésű táska (fent) pedig Swarovski kristállyal díszített íriszekkel idézi meg a több mint száz évvel ezelőtti stílusirányzatot. Ehhez a táskához struccbőrt is használtak.

Louis Vuitton, táska, luxus, Marc Jacobs, 2011, monogram
A kollekcióhoz egy extravagáns modell is tartozik. A Monogram Novát a táskákat bemutató divatshow utolsó összeállításához viselte Kristen McMenamy, az ősz hajjal dolgozó szupermodell. A Monogram Nova egy gömb alakú kiegészítő, amely Monogram mintával, fekete és ezüst Swarovski kristállyal készül.

Ferrari Golf

Golfozó ügyfeleire is gondol a Ferrari. Azon túl, hogy a tűzpiros luxus-sportautók jól mutatnak a golfklubok parkolóiban a Cobrával közösen saját, state-of-the-art golffelszereléssel készül a pályára.

Victoria's '12

Ebben a szezonban inkább az élénk színek dominálnak a Victoria's Secretnél, de akad a kollekció közt néhány örök sláger fekete darab is. A szexi fürdőruhákban Bora Borán pózoltak luxusmárka angyalai.

Calleija & AM

A Calleija ékszermanufaktúra egy különlegesen elegáns kollekcióval rukkolt elő karöltve az Aston Martinnal. A gyémántoktól ragyogó ékszeregyütteshez inspirációként a ONE-77 szépsége szolgált.

Vanquish 2013

Az Aston második legerősebb V12-es fémszívét kapja majd a 2013-ban érkező új Vanquish. Az 573 lóerős közútra szánt guruló műalkotás letisztult vonalait ezúttal karbon karosszériából „faragják”.